Gietvloer Zelf Doen Of Laten Doen? - Bekijk De Handigste Tips

Gepubliceerd nov. 30, 21
5 min read

De topcoating beschermt de vloer en zorgt voor een mooie zijdematte afwerking. Deze coating kunt u na jaren van intensief gebruik opnieuw laten aanbrengen om de gietvoer weer een mooie afwerking te geven. Video gietvloer aanbrengen Laat een professional uw gietvloer leggen Ons applicatieteam bestaat uit professionele vloerleggers die geschoold zijn en ervaring hebben met het aanbrengen van gietvloeren.

Een gietvloer leggen neemt drie tot vijf dagen in beslag, maar omdat meerdere lagen van de vloer goed moeten opdrogen voordat de volgende laag geplaatst kan worden, duurt het gehele proces ongeveer anderhalve week. Hierna kunt u jaren genieten van de nieuwe gietvloer. Heeft u vragen over het leggen van een gietvloer of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op! U bent ook altijd welkom in onze showroom in Amsterdam.

Gietvloeren zijn een echte blikvanger in huis, en versterken een moderne en industriële uitstraling in de ruimte. Het laten aanleggen van een gietvloer is echter arbeidsintensief werk en kan soms meerdere dagen tot een week in beslag nemen. Dit is omdat er verschillende lagen moeten worden aangebracht die elk goed moeten drogen voordat de werkzaamheden kunnen worden hervat.

Je betaalt gemiddeld €80 per vierkante meter en dit is een stuk duurder dan de meeste andere vloersoorten. Je kunt dus overwegen om dit geld te besparen en zelf de vloer aan te leggen. Maar hoeveel kost dit precies en is dit zelf te doen? Inhoud Wat je nodig hebt Voor het zelf leggen van een gietvloer van epoxy- of polyurethaanhars heb je verschillende materialen en gereedschappen nodig.

De meeste van deze gereedschappen zal een ervaren doe-het-zelver al in huis hebben. Schone rollers en kwasten zijn essentieel. Daarnaast heb je de hars nodig, een primerlaag, een schraaplaag en een kleurvlok. De volgende tabel geeft de prijzen weer voor deze gereedschappen en materialen, er van uitgaande dat je nog niks in huis hebt.

Omdat epoxyhars erg hard en sterk is, kan het ook makkelijker barsten. Daarom is het belangrijk dat de ondergrond egaal en stabiel is. Epoxyhars wordt over het algemeen ook niet in woningen gebruikt, maar in ruimtes waar de vloer erg belast wordt, zoals garages. Polyurethaanhars kan op meerdere ondergronden worden toegepast en is flexibeler, dus meer geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer.

Daarnaast is het verstandig om de handleidingen goed te lezen en zeker te zijn van waar je aan begint. Het leggen van een gietvloer is specialistisch werk en vereist enige kennis. De ruimte moet uiteraard leeg zijn en kinderen en huisdieren moeten uit de buurt gehouden worden. Als laatste is het belangrijk dat de ruimte niet kouder is dan 12 graden- en niet warmer dan 25 graden Celsius.

Daar breng je eerst de primer op aan. Het kan zijn dat hier twee lagen voor nodig zijn, afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond. Deze primerlaag maak je volledig glad met een schraplaag. Deze moet minstens 18 uur drogen, maar zal alle gaten opvullen en de vloer volledig egaal maken.

Daarna meng je de gietvloer en breng je het zo egaal mogelijk aan. Als dit eenmaal droog is, is er alleen nog een topcoating nodig om te beschermen tegen beschadigingen en verkleuringen. Laat alles goed drogen en je gietvloer is klaar. Hou de kosten laag Als je zelf de gietvloer aanlegt, ben je al erg zuinig bezig en voor een bedrag van €50 per vierkante meter klaar.

Je moet wel in je achterhoofd houden, dat je geen garantie krijgt op je vloer als je het zelf aanlegt, dus dat het goed moet gebeuren. Als je nog niet zeker bent of je dit zelf wilt proberen, kun je deze tips hanteren zodat de kosten voor het aanleggen van de vloer zo laag mogelijk blijven.

Meestal ligt de grens bij elke 50 vierkante meter. Hierdoor kan het goedkoper zijn om een vloer te laten leggen van 51 vierkante meter dan 49. : omdat het leggen van een gietvloer meerdere dagen in beslag neemt, kun je geld besparen door een lokale aannemer in te huren. Je zal dan aanzienlijk minder of geen voorrijkosten hoeven te betalen.

: ook is het altijd verstandig om offertes te verzamelen van bedrijven uit jouw buurt. Zo kun je alle opties bekijken, inclusief het zelf aanleggen of het laten doen, voordat je een beslissing maakt. Onze vergelijkingstool kun je helpen Het vergelijken van offertes is een tijdrovende klus, en wij kunnen je hierbij helpen.

Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen die je vervolgens vrijblijvend met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft het zelf aanleggen of het laten leggen van je gietvloer.

1 juli 2021 door Ing. Peter Viveen ⓘDe gietvloer zelf doen is niet zo moeilijk. Je bespaart veel arbeidsloon en na een goede voorbereiding is de vloer aangebracht. Wat komt er kijken bij het aanbrengen van een gietvloer? Geld besparen Zoals je wellicht weet kosten nieuwe gietvloeren behoorlijk wat geld.

Gelukkig kan een handige klusser ook zelf een gietvloer aanbrengen. Bekijk de gietvloer aanbieding Spring naar Gietvloer zelf doen Een gietvloer zelf leggen is iets wat steeds meer mensen willen doen in de woonkamer, keuken en hal. De vloer is makkelijk schoon te maken, modern en strak. Maar moet je dit nu laten doen of kan je ook zelf de gietvloeren aanbrengen? Een terechte vraag, en daarom zie je hier de gietvloer verven op een rij.

Wanneer je zelf een gietvloer aan gaat brengen let dan extra goed op oneffenheden van de ondervloer en let zeker even op de droogtijd van zowel de vloer zelf als de topcoating. Zelf je gietvloer doen of door een bedrijf? Natuurlijk kun je de gietvloer ook aan laten brengen door een goed bedrijf en dat scheelt je een hoop tijd en gedoe.

Meer van Grenen

Navigation

Home

Latest Posts

Wat Is Keramisch Parket?

Published May 25, 22
7 min read

Keramische Houtlook Tegels - Lingen Keramiek

Published May 16, 22
7 min read

Keramisch Parket Informatie

Published May 14, 22
6 min read